Better Competences for Better Employability

Stagii de practică Erasmus+ pentru elevi
2020-1-RO01-KA102-079481

Prezentare proiect

Proiectul Better Competences for Better Employability reprezinta continuarea initiativei incepute cu ”Better Prepared for the European Labor Market” contribuind semnificativ la indeplinirea unor obiective prevazute in PED si venind in intampinarea nevolilor scolii si elevilor de la trei specializari care asigura calificari de viitor, cerute pe piata muncii si bine platite, insa unde este necesara o pregatire de actualitate, fiind domenii foarte dinamice (telematica, productie media, electric).
Demersul didactic este axat mai mult pe cantitatea de informatii, pentru unele specializari baza materiala de care dispunem nu este adecvata, nu se pot desfasura activitati practice de calitate in scoala iar agentii economici cu care colaboram in zona nu sunt dispusi sau nu au resursele

necesare pentru a investi in formarea elevilor, pt. a accepta unele rebuturi (specifice perioadei de invatare), personalul care ar trebui sa aiba rolul de tutore nu este pregatit in acest sens.
Prezentul proiect, ”Better Competences for Better Employability” se adreseaza in mod direct elevilor de la calificarile de nivel 4, care prezinta un nivel relativ ridicat al complexitatii competentelor ce trebuiesc dobandite, necesita in primul rand acces la o baza materiala de calitate, actualizata, pe care sa se poata exersa, precum si indrumare din partea unor specialisti care lucreaza zi de zi in domeniu, fiind la curent cu cele mai noi trenduri ale pietei. Mai mult decat atat, necesita un nivel ridicat al motivatiei din partea elevilor – unele aspecte nefiind usor de inteles si cerand un nivel ridicat de atentie, rabdare si implicare pentru a fi stapanite.

Tehnician-operator telematica – intensiv engleza
Tehnician operator procesare text/imagine – intensiv engleza
Tehnician in instalatii electrice

Obiectivele proiectului

Imbuntatirea competentelor de specialitate si a unor competente cheie (lingvistice, interculturale) pentru 36 de elevi de la calificarile tehnician-operator telematica, tehnician procesare text-imagine, tehnician instalatii electrice, in vederea cresterii sanselor de insertie pe piata muncii, in anul scolar 2020-2021.

Imbunatatirea motivatiei si interesului pentru invatare, prin implicarea in stagii de practica la nivel international pentru 36 de elevi (dintre care cel putin 20 cu oportunitati reduse) in anul scolar 2020-2021.

Asigurarea continuitatii cooperarii dintre scoala si firme la nivel european, in vederea asigurarii unui impact semnificativ si de durata asupra elevilor, scolii si comunitatii, prin implementarea unui proiect de mobilitati de formare pt. elevi VET, in perioada octombrie 2020-septembrie 2021

Dobandirea de competente de utilizare a limbii engleze intr-un context profesional real de catre 36 de elevi din cadrul liceului, prin participarea la stagii de practica in perioada octombrie 2020-septembrie 2021.

Mobirise
Etape de desfășurare
01. Informare
02. Selecție stagiari
03. Activități de pregătire
04. participare la stagii de practică
05. Implementare rezultate
06. Raportare

Better Competences for Better Employability

36

Elevi stagiari

3

Profesori însoțitori

3

Fluxuri de mobilitate

2020-1-RO01-KA102-079481
ERASMUS+

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+
Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.

Mobirise

Liceul Tehnologic Grigore C Moisil

Buzău

11, Strada Iazul Morilor, Buzău 120030
0338 401 568

©Designed by Malgrande Solutions - Solutii în educație
2020